T:06-10341105
Technisch Advies Rolluiken en Industriële Deuren
Home » Nieuws

Nieuws

februari 2020

Expert Bushoff b.v. te Amsterdam Buitenveldert (020-442 1299) kiest voor UPS-uw!

Voor één van de rolluiken, die het pand van Expert Bushoff hermetisch afsluiten is onlangs een UPS-uw (3-in-1) geplaatst. Afgelopen weekend was er een storing in de netspanning van het pand, waardoor men – zonder deze UPS het pand niet zou kunnen betreden! Met de UPS-uw lukte het schijnbaar vlekkeloos, gezien de reactie van de heer Bushoff:

Goedemorgen Wil, ik wil je even laten weten dat je systeem uitstekend werkt, wij hebben vannacht stroomuitval gehad op de groep waar de rolluiken op zitten en konden deze perfect openen door jouw systeem. Vond het leuk je hiervan op de hoogte te houden, chapeau! vriendelijke groet Gerard Bushoff

januari 2020

Nieuwe trainingen in nieuw opleidingscentrum gaan 18 februari 2020 van start!.
Samen met Flexx Service in Renswoude is er in de afgelopen maanden hard gewerkt aan het inrichten van een opleidingscentrum voor het bijscholen van servicemonteurs die zich voornamelijk bezig met service en onderhoud aan industriële deuren.
Er worden cursussen op 3 verschillende niveaus aangeboden:

Basistraining Elektra

Specifiek voor beginnende monteurs, die geen of weinig ervaring/kennis hebben van elektriciteitsleer

Basistraining motoren en besturingen

Hierin wordt het ‘normale’ aansluiten en het oplossen van simpele storingen bij deuraandrijvingen van diverse merken behandeld

Gevorderden training motoren en besturingen

In deze cursus gaan we verder in het storingzoeken, aansluiten van complexere randapparatuur zoals lichtlijsten, radar, inductielussen, verkeerslichten én het maken van sluisschakelingen tussen twee deuren. Ook zal hier aandacht worden besteed aan de technische consequenties van de invoering van de nieuwe normering EN12453!

2020/01/Theorielokaal-150x150 2020/01/Overzicht-3-150x150

Op bovenstaande foto’s een indruk van het theorie ‘lokaal’ en de praktijk / oefen ruimte!

Voor meer informatie en/of aanmeldingen, gelieve contact op te nemen via

Telefoon: 06-1003 6750 of Email: Anja@flexxservice.nl

juli 2019

Wederom een nieuwe ontwikkeling: UPS-uw met een zuivere sinus als uitgangsspanning!
De noodstroomvoorzieningen (UPS-en), die tot nu toe werden toegepast hadden als uitgangsspanning een zogenaamde ‘gemodificeerde sinusvormige’ uitgangsspanning. Deze blokvormige spanning is in veel gevallen goed genoeg om bijv. een rolluikmotor te laten werken.
Maar meer en meer worden elektronische besturingen toegepast (bijv. de IO besturingen van Somfy) die niet werken bij dergelijke spanningsvormen, omdat er nu eenmaal hogere harmonischen (hogere frequenties) in deze spanning voorkomen.
Tot voor kort waren noodstroomvoorzieningen, die wél een zuiver sinusvormige uitgangsspanning leverden, onbetaalbaar.
Wij hebben nu echter een uitvoering weten te maken, die voldoet aan de eisen van de elektronische besturingen én redelijk geprijsd is.
Daarnaast is deze uitvoering ook leverbaar in de 3-in-één uitvoering (zie hieronder).

augustus 2018

Doorbraak in de noodstroomvoorziening => Nieuwe ontwikkeling
Tot nu toe was het zo, dat voor een noodstroomvoorziening met uitgestelde werking een aparte (nood-)handzender nodig was, die uiteraard buiten het betreffende pand bewaard moest worden.
Nú is er een uitvoering, die in feite 3 functies in één heeft:
– Motorbesturing
– Afstandsbediening
– Noodstroomvoorziening
Er is dus maar één handzender nodig, die normaal gesproken wordt gebruikt om het rolluik te bedienen, maar – in geval van een onderbreking van de netspanning – ook automatisch de noodstroomvoorziening ‘wekt’. De noodstroomvoorziening met uitgestelde werking (UPS-uw) geraakt nl. in een ‘slaapstand’ zodra de netspanning wegvalt, om de accu’s te sparen. In deze slaapstand kan de UPS-uw zelfs na enkele weken voldoende energie leveren, om het rolluik te openen. De nieuwe UPS-uw+contr. heeft bovendien een motorbesturing/afstandsbediening (contr.) die door dezelfde handzender bediend wordt. Uiteraard zijn er meerdere handzenders leverbaar bij één UPS-uw+contr.

Oktober 2017

Eerste reeks Flexx cursussen voor servicemonteurs in de industriële deurenbranche succesvol afgesloten.
Samen met Flexx Parts uit Renswoude is er in de afgelopen weken hard gewerkt aan het bijscholen van een groot aantal servicemonteurs.
Deze monteurs werken bij diverse (merkonafhankelijke) bedrijven uit alle windstreken van het land en houden zich voornamelijk bezig met service en onderhoud aan industriële deuren en docksystemen.
De nadruk in deze cursussen lag op het aansluiten van besturingen en het zoeken van storingen. Hiertoe werd – in de cursus basiskennis – een fundament gelegd via begripskennis van de elementaire elektriciteitsleer.
In de cursus voor gevorderden werd hierop verder geborduurd om uiteindelijk te komen tot het daadwerkelijk aansluiten van complete aandrijvingen incl. beveiligingen.
De meest efficiënte wijze van het storingzoeken was één van de highlights in deze cursus, die door de meeste cursisten als zeer zinvol werd ervaren.
Indien u belangstelling heeft voor (één van) deze cursussen, dan kunt u contact met ons opnemen of informatie opvragen bij Fred Buursma, telefoon 0610036750 of via de mail fred@flexxservice.nl.

Juni 2017

Door het aantrekken van de economie nemen ook de bouwactiviteiten toe. De vraag naar beveiligingsrolluiken groeit mee en er dreigt een tekort aan ervaren monteurs in de branch. Wij spelen hierop in en verzorgen – in overleg met de gedupeerde bedrijven – spoedcursussen, waarin in korte tijd technisch personeel wordt voorbereid op de verschillende facetten van deze specifieke producten.
Dus: heeft u een tekort aan Rolluik monteurs?
Wij komen naar u toe en leiden onervaren technici op tot Rolluikmonteur!
Voor informatie neem contact op met ons.

Juli 2016

Meer en meer klanten (zowel rolluik bedrijven als ook particulieren) maken kennis met dé oplossing voor rolluiken in het geval van een stroomstoring. Niet alleen de werking van de UPS met uitgestelde werking spreekt de klanten aan, maar ook het gemak van installeren waarbij geen enkele extra bedrading behoeft te worden aangelegd! De UPS-uw van Dé Rolluik en Deur Specialist wordt geleverd met alle benodigdheden, zoals een losse apparaatstekker, die in plaats van de normale stekker aan het snoer gemonteerd kan worden, zodat deze rechtstreeks op de UPS kan worden aangesloten.

UPS-sen

April 2016

Ook voor elektrische besturingen in geheel andere branches kan men bij ons aankloppen. Zo hebben we Pruim Baggertechniek in Kuinre geholpen met een onbemand baggerbootje. Dit bootje moest worden voorzien van een afstandsbediening waarmee diverse functies op afstand moest kunnen worden uitgevoerd. Zo moest de pomp (drie-fase ster-driehoek schakeling) kunnen worden in- en uitgeschakeld; 4 lieren moesten worden bediend (onder andere voor het verplaatsen van de boot); verlichting en overige signalering moest kunnen worden bediend.

IMG_20160417_144649Hiertoe is een interface gebouwd, die de verbinding tussen een industriële ontvanger en de diverse componenten verzorgt. De machinist kan nu vanaf de wal (via een complexe afstandsbediening met o.a. 2 joysticks) alle benodigde commando’s geven aan het bootje, dat slechts via 3 koorden en een krachtstroomkabel verbonden is met de wal.

Januari 2015

Ook in het nieuwe jaar zijn er al weer ‘slachtoffers’ van storingen in de netspanning. Als het rolluik dan de enige ingang van het pand blokkeert, kan dat een probleem vormen……

WP_20150119_09_11_09_Pro                                         Als het rolluik niet meer omhoog wil.....

Er zal in dit geval geen ontkomen zijn aan ‘inbraak in eigen zaak’, met de nodige schade tot gevolg.
Dit had voorkomen kunnen worden, door het toepassen van een goede noodstroomvoorziening. Een noodstroomvoorziening, die u in zo’n geval niet in de steek laat, kunnen wij voor u verzorgen. Neem contact met ons op voor een passende oplossing!

December 2014

Noodstroomvoorzieningen voor rolluiken werken vaak niet zoals men verwacht!

Uit onderzoek is komen vast te staan, dat veel gebruikers van rolluiken ten onrechte uit gaan van het idee, dat men het rolluik ten alle tijde kan openen – zelfs als de stroomvoorziening is uitgevallen. Dit blijkt echter (in veel gevallen) een misverstand. Veel van de toegepaste noodstroomvoorzieningen (UPS) zijn van het type, dat wél energie kan leveren voor het openen (of sluiten) van het rolluik direct na stroom uitval, maar niet als de stroomvoorziening enkele uren daarvoor is onderbroken!

Als men dus ’s avonds naar huis gaat en het rolluik afsluit en vervolgens valt de spanning uit gedurende de nacht, dan is het niet gezegd, dat men ’s morgens ook het pand binnen komt. Een oplossing voor dit probleem is een ander type noodstroomvoorziening, die ook voor langere tijd kan zorgen voor voldoende energie (om het rolluik minimaal één maal te kunnen bedienen). Het nadeel van deze noodstroomvoorzieningen is, dat deze tot wel tien keer zo duur zijn dan de huidig toegepaste types.

Dé Rolluik en Deur Specialist werkt aan een oplossing! Binnenkort is er een betaalbaar alternatief, dat wél werkt!

Lees meer over dit onderwerp hier: Noodstroomvoorziening.

Goed werkende onderlijst van groot belang voor het voorkomen van letselschade en schade aan goederen!

Heel vaak komt het voor, dat deuren of als zodanig dienst doende (zware) rolluiken niet zijn voorzien van een werkende onderlijst beveiliging. Deze beveiliging zorgt er voor, dat de neerwaartse beweging van de deur stopt bij het in aanraking komen van de onderlijst met een object (of levend wezen). Eventueel gaat de deur zelfs daarna automatisch weer omhoog. Als deze beveiliging niet aanwezig (of niet werkend) is, dan mag de deur wettelijk alleen via een zogenaamde ‘dodemans-schakelaar’ – die ook nog in de directe nabijheid van de deur is gemonteerd – worden bediend. In veel gevallen wordt hier niet aan voldaan; een levensgevaarlijke situatie!

Om ongevallen in de toekomst te voorkomen: laat uw deur of rolluik hierop controleren. In geval van het ontbreken van deze beveiliging: laat deze aanbrengen voor het te laat is!

Als u zeker wilt weten, of de beveiliging op de juiste manier werkt, kan een test worden uitgevoerd: bij ‘Downloads’ ziet u een manier om deze test uit te voeren.