T:06-10341105
Technisch Advies Rolluiken en Industriële Deuren
Home » Diensten » Reparatie en Service » Noodstroomvoorziening UPS – uw

Noodstroomvoorziening UPS – uw

Als u uw pand heeft voorzien van een rolluik, dat de enige ingang van het pand afschermt, kan een storing in uw elektriciteitsvoorziening een vervelende consequentie hebben. Indien dit namelijk gebeurt, terwijl het rolluik gesloten is, kunt u uw pand niet meer betreden.

In veel gevallen zal de leverancier u hopelijk een noodstroomvoorziening hebben geleverd en dit kan uw redding zijn. Vaak echter blijkt deze noodstroomvoorziening niet te werken, omdat deze feitelijk niet geschikt blijkt te zijn voor het gebruik bij een rolluik. De voorziening werkt dan meestal wel meteen na de storing in het elektriciteitsnet maar niet meer enkele uren daarna!

Om te testen, of uw noodstroomvoorziening wel de juiste werking heeft, raden we u aan de volgende test uit te voeren:

  • open uw rolluik en verwijder de stekker van de noodstroomvoorziening (hiermee simuleert u een storing in het elektriciteitsnet);
  • ook al geeft de noodstroomvoorziening af en toe geluidssignalen; laat de stekker voor een paar uur (bijv. de gehele dag) uit het stopcontact;
  • probeert u daarna uw rolluik te sluiten (tot hooguit de halve hoogte) en daarna weer te openen;
  • als dit werkt, dan heeft u waarschijnlijk al een betrouwbare oplossing en is actie niet vereist;
  • steek de stekker weer in het stopcontact – het rolluik kan weer normaal worden bediend.

 

In de meeste gevallen zal er onvoldoende energie zijn om het rolluik voldoende te laten bewegen; steek ook in dat geval de stekker weer in het stopcontact – het rolluik kan weer normaal worden bediend. U heeft echter een probleem, zodra de stroomvoorziening daadwerkelijk wegvalt.

De UPS-uw brengt uitkomst!

Wat u – in dit geval – nodig heeft, is een ander type noodstroomvoorziening in de vorm van een UPS-uw (uitgestelde werking). Deze Noodstroomvoorziening voor Rolluiken is speciaal voor deze toepassing door ons ontwikkeld en zorgt er voor, dat u de noodstroomvoorziening kunt inzetten (inschakelen op afstand) op het moment, dat ú uitkiest.

Stelt u zich eens voor: u sluit uw pand af voor het weekend (of voor een vakantieperiode) en vlak daarna treedt er een storing op in uw elektriciteitsvoorziening. Bij terugkeer na deze periode wacht u dan normaliter een onaangename verrassing: het rolluik wil niet meer open en ook een monteur kan dan vaak niet veel uitrichten, zonder de nodige beschadigingen aan te brengen.

Met een UPS-uw van Dé Rolluik en Deur Specialist pakt u uw handzender en brengt hiermee de UPS-uw tot leven, waarna het rolluik weer ‘normaal’ geopend kan worden!

Indien u interesse heeft in dit product, laat ons dat dan weten via ons contactformulier.